Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، عبدالباری عطوان، نویسنده سرشناس جهان عرب و سردبیر روزنامه رای الیوم در یادداشتی به آخرین تحولات منطقه و جهان پرداخت. او در بخش سخن سردبیر این روزنامه فرامنطقه ای چند سوال را مطرح می کند و می‌نویسد: رسانه های ایرانی در رابطه با وجود پایگاه های نظامی اسرائیلی در کشورهای حاشیه خلیج(فارس) سخن می گویند، پمپئو بر ایجاد ائتلاف راهبردی اسرائیلی-خلیجی علیه ایران تاکید می کند، در آینده چه سناریوهایی پیش رو داریم وگزارش ها در رابطه با ایجاد ائتلاف ایرانی –ترکیه ای درمقابل ائتلاف اسرائیلی –خلیجی –آمریکایی چقدر دقیق است؟

در این یادداشت آمده است: آژانس بین المللی انرژی اتمی روز جمعه اعلام کرد که ذخیره اورانیوم غنی سازی شده ایران اکنون ده برابر حجمی است که در توافق هسته ای بر آن اتفاق نظر شده است؛ توافقی که دولت دونالد ترامپ پس از فشارهای اسرائیل از آن خارج شد بنابراین این اعلان آژانس بین المللی انرژی اتمی در راستای خدمت به راهبرد آمریکا بود، راهبردی که هدف آن تاسیس ائتلافی منطقه ای و نظامی و امنیتی توسط اسرائیل و کشورهای حاشیه خلیج فارس علیه ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در بخشی از این یادداشت آمده است: مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا به توافق صلح اخیر اماراتی –اسرائیلی افتخار می کند و می گوید که منطقه یه سرعت شاهد تغییراتی خواهد بود، او در سفر اخیرش که برخی کشورهای حاشیه خلیج(فارس) و سودان را شامل شد در هر ایستگاهی که توقف می کرد در رابطه با چگونگی اتحاد و مقابله با ایران در منطقه بحث و رایزنی کرد.

عطوان می نویسد: به گفته ی پمپئو تغییرات سریعی که منطقه را فراگرفته است عبارت اند از عادی سازی روابط کشورهای عربی با اسرائیل و ایجاد محوری به رهبری تل آویو برای مقابله با ایران است.

وی در بخش دیگری از این یادداشت می گوید: دولت ترامپ خواهان رسیدن به توافق با ایران قبل از انتخابات ریاست جمهوری است به گونه ای که این توافق بر اساس شروط واشنگتن باشد اما مقامات ایرانی از این موضوع به خوبی آگاه هستند و منتظر زمان و نتایج انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا هستند و این مساله نشان می دهد که چرا تهران میانجیگری روسیه برای انجام مذاکرات آمریکایی- ایرانی و حل اختلافات میان دو کشور را نپذیرفته است. در این بین ایران همچنان به شروط اولیه خود پایبند است که مهم ترین این شروط عدم مذاکره با واشنگتن مگر در صورت بازگشت آمریکا به برجام است بنابراین تهران هرگونه مذاکره با واشنگتن خارج از این چارچوب را نمی پذیرد حتی اگر میانجیگر همپیمانشان یعنی روسیه باشد.

این نویسنده سرشناس عرب می گوید: توافقات صلح میان اسرائیل و کشورهای های عربی حاشیه خلیج(فارس) که آغازگر آن ها امارات بود به دنبال این است که مسئولیت مقابله با ایران را به دولت های عربی حاشیه خلیج (فارس) تحمیل کند و خاک آن ها را به پایگاه هایی برای مقابله با ایران تبدیل کند.

عبدالباری عطوان معتقد است: دولت اشغالگر اسرائیل بر اساس توافقات کنونی و توافقاتی که در آینده به دست می‌آورد، به همسایه ای برای ایران، یمن و عراق تبدیل خواهد شد و تنها چند کیلومتر با ساحل ایران فاصله خواهد داشت.

وی تاکید می کند: بعید نیست که تهران در واکنش به این امر محوری ایرانی-ترکیه ای تشکیل دهد و بعدها عراق و سوریه نیز به آن بپیوندند. رسانه های ایرانی در چند روز اخیر به صراحت در رابطه با این مساله صحبت کردند به ویژه اینکه ترکیه پایگاه نظامی در خاک قطر و در همسایگی امارت، عربستان و بحرین دارد.

سردبیر روزنامه رای الیوم می گوید: تحریم های ضد ایرانی آمریکا موفقیت های محدودی به دنبال داشت و در ایجاد اعتراضات مردمی برای ساقط کردن نظام ایران آنگونه که آمریکایی‌ها انتظار داشتند، شکست خورد، این مساله بیشتر محاسبات دولت ترامپ را به هم ریخت و باعث شد که این دولت فشارهای خود علیه کشورهای حاشیه خلیج فارس را افزایش دهد تا عادی سازی روابط خود با رژیم صهیونیستی را تسریع بخشند.

وی می نویسد: البته حضور دولت اشغالگر صهیونیستی در ساحل جنوبی خلیج فارس برگ برنده ای برای ایران است زیرا صهیونیست ها از این پس در تیررس موشک ها، قایق های جنگی و کماندوهای ایرانی خواهند بود. وجود پایگاه های اسرائیلی در امارات و بحرین و درپی آن ها عربستان هزاران کیلومتر راه موشک ها و پهپادهای ایرانی را کوتاه تر می کند و ایران دیگر به پایگاه های سوری و لبنانی نیازی نخواهد داشت.

عطوان در پایان می نویسد: ایران پیش این چندین بار تهدید و اعلام کرده است که اگر آمریکایی ها تعرضی کنند پایگاه های نظامی آن ها در کشورهای حاشیه خلیج فارس را هدف قرار خواهد داد، بی شک این تهدید پایگاه ها و مراکز اسرائیلی در صورت تاسیس را شامل خواهد شد و اگر جنگی رخ دهد تمام آنها اهدافی مشروع برای ایران خواهند بود و دیگر بازوهای ایران در منطقه یعنی حزب الله لبنان و الحشدالشعبی عراق و جنبش انصارالله یمن هم دست بسته نخواهند بود.

 

ایسنا

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: رای الیوم رای الیوم صهیونیست ها عبدالباری عطوان ایران کشورهای حاشیه خلیج فارس مقابله با ایران برای ایران پایگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۰۲۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس

در روز‌های گذشته دوباره بحث میدان آرش داغ شد. ماجرا از این قرار بود که کویت و عربستان مناقصه توسعه این میدان را برگزار و هدف‌گذاری کرده‌اند روزانه ۸۰۰میلیون فوت مکعب گاز از این میدان برداشت و فرآورش شود.

آن‌طور که در خبرها آمده این قرارداد‌ها تحت هدایت و نظارت شرکتی مشترک به نام «الخلیج» است که عربستان و کویت تاسیس کرده‌اند تا به صورت مشترک و واحد، به برداشت از میدان گازی آرش مشغول شوند. در کنار این موضوع، کنار گذاشتن ایران نیز مطرح شد که پیگیری جام‌جم نشان می‌دهد چنین موضوعی صحت ندارد. درباره ناگفته‌های میدان گازی آرش گزارشی تهیه کرده‌ایم که مشروح آن در ادامه آمده است. 

کویت و عربستان معتقدند ایران در میدان گازی آرش سهمی ندارد و این دو کشور عربی باید نسبت به توسعه آن اقدام کنند. نکته قابل توجه اینجاست که ایران تنها کشوری است که در میدان گازی آرش چاه حفر کرده و آن‌طور که مسئولان وزارت نفت پیشتر اعلام کرده‌اند، آماده نصب دکل حفاری در این میدان گازی هستند.

ایران همچنین اعلام کرده از حق قانونی خود در این زمینه کوتاه نمی‌آید و ثبت شرکت برای برداشت از این میدان، حق خاصی را به کشور‌های دیگر نمی‌دهد. سال گذشته هم وزرای نفت دو کشور کویت و عربستان از اقدامات ایران در میدان گازی آرش اعلام نارضایتی کرده بودند. آنها همچنین گفتند آرش، یا به قول کشور‌های حاشیه خلیج فارس میدان «الدره» ثروت طبیعی عربستان و کویت است و هیچ‌کدام از طرف‌ها تا ترسیم مرز‌های دریایی حق برداشت ندارند. نکته دیگر اینجاست که عربستان و کویت در حال اغراق در میزان ذخایر میدان گازی آرش هستند تا بهره‌برداری از آن را توجیه‌پذیر‌کنند. 

آرش، کشف ایران است 

چندی پیش محمد دهقان، معاون حقوقی رئیس‌جمهور درباره اختلاف ایران و کویت در میدان گازی آرش، اظهار کرد: ما همچنان مثل گذشته حرف‌مان این است که باید این موضوع را با مسالمت حل کنیم. آرش یک میدان گازی و نفتی است که بخشی از آن متعلق به ما است. ما مرز دریایی با کویت نداریم، اما آن میدان را ما کشف کرده و چندین سال پیش در آنجا چاه زده‌ایم ولی به خاطر این‌که بین ما و کویت و همسایگان چالشی ایجاد نشود، تا الان از آن استفاده نکرده‌ایم. وی با بیان این‌که معتقد به برداشت یکپارچه از میدان آرش هستیم تا برداشت صیانتی از آن صورت گیرد، تاکید کرد: تاالان کویت نظرسازنده‌ای نداشته است و با عربستان توافقی کرده‌اند، چون بخشی از این میدان در آب‌های عربستان است ودنبال برداشت مشترک هستند. ما همچنان معتقدیم میدان آرش مشترک بوده و دنبال یکپارچه‌سازی هستیم ولی اگر قرار باشد که کویت از میدان برداشت داشته باشد، ماهم برداشت خودراآغاز می‌کنیم. 

پرونده روی میز وزارت خارجه ایران

وزیر نفت با تاکید بر این‌که ایران درباره میدان گازی آرش تأمین حقوق و منافع خود را پیگیری می‌کند، گفت: چنانچه تمایلی به تفاهم و همکاری وجود نداشته باشد، ایران حقوق، منافع، بهره‌برداری و اکتشاف از منابع یادشده را در برنامه خود قرار می‌دهد و هیچ‌گونه تضییع حقوق خود را برنمی‌تابد. 

جواد اوجی با بیان این‌که ایران همواره از حل و فصل دوستانه مسائل مرزی و دریایی با همسایگان پشتیبانی می‌کند، افزود: میدان گازی آرش در مرز مشترک آبی ایران و کویت واقع شده و این میدان میان سه کشور ایران، کویت و عربستان مشترک است. 

ماجرا از این قرار است که مقامات این دو کشور عربی معتقدند که ایران سهمی ندارد که البته وزارت خارجه ایران نسبت به این موضوع واکنش نشان داده است. 

در همین حال سخنگوی وزارت خارجه گفت: صدور بیانیه‌های تکراری و طرح ادعای یک‌جانبه از منظر حقوقی هیچ حقی برای دولت کویت ایجاد نخواهد کرد و به مقام‌های این کشور توصیه می‌کنیم از تکرار توسل به روش‌های بی‌حاصل سیاسی و رسانه‌ای در ارتباط با موضوع حقوقی و فنی میدان مشترک آرش خودداری کنند. 

ناصر کنعانی در پاسخ به تکرار ادعای یک‌جانبه کویت درباره میدان آرش در بیانیه پایانی سفر امیر کویت به مصر، ضمن مردود دانستن این ادعا، تکرار این ادعا‌های یک‌جانبه و بی‌اساس از سوی طرف کویتی را مایه تأسف دانست. وی ضمن تأکید بر حق جمهوری اسلامی ایران در این میدان مشترک براساس حقوق تاریخی و سوابق مذاکرات فیمابین گفت: همانند قبل، از طرف کویتی برای دستیابی به توافقی پایدار که مبتنی بر همکاری‌های دوستانه و منافع مشترک باشد، دعوت می‌کنیم. کنعانی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره با اعتقاد به اصل حسن نیت، تعاملات منطقه‌ای را رصد می‌کند و از دولت‌های ثالث می‌خواهد در مسیر تحقق عینی اصل حسن نیت و ارتقای روابط و همکاری‌ها گام بردارند. 

تاریخچه حفر چاه توسط ایران

سید مهدی حسینی، معاون اسبق امور بین‌الملل وزارت نفت چندی پیش گفته بود، با توجه به مشخص نشدن خط مرزی در این منطقه و اثبات وجود مخازن هیدروکربوری در آنجا، ایران در سال ۷۸ درخواست خود برای تعیین خط مرزی را به شورای عالی خلیج فارس برد و با توجه به مصوبه این شورا، ایران توانست در سال ۷۹، روی خط مرزی فرضی، حفاری انجام دهد و ثابت کرد که این میدان مشترک است. حسینی تاکید کرد: در آن زمان با آغاز فعالیت‌های ایران و حفر چاه در آن منطقه، حساسیت در کویت ایجاد شد، اما جواب خوبی داد و کویت آماده مذاکره برای تعیین خط مرزی شد. بعد از آن وزارت نفت کویت اعلام کرد که برای تعیین خط مرزی می‌آییم و آمدند.

منبع: جام جم

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس
  • افتتاح نمایشگاه نقشه‌‌های تاریخی خلیج‌فارس و عروسک‌های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • بندر شهید بهشتی ـ چابهار
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس
  • عباس آخوندی: هر طرحی که در منطقه بر مبنای حذف قدرت‌های جهانی ارائه شود، از همان ابتدا با شکست مواجه خواهد شد
  • ایران معادله صهیونیست‌ها را بهم زد
  • سیر تاریخی شناسنامه‌های المثنی استقلال
  • اعراب می‌توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟