Web Analytics Made Easy - Statcounter

آمادگی اسرائیل برای احداث پایگاه نظامی در کشورهای حوزه خلیج فارس، پرواز گسترده هواپیماهای آمریکایی بر فراز اقلیم کردستان عراق، هشدار نماینده عراقی درباره برنامه آمریکایی-عربی برای تجزیه عراق و سفر غیرمنتظره وزیر خارجه قطر به عمان از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان، باید به مخالفت قطر با پیشنهاد آمریکا برای سازش با اسرائیل نیز اشاره کرد.

به گزارش تابناک، یک منبع دیپلماتیک به روزنامه رای الیوم گفت، سفر جارد کوشنر، داماد و مشاور ارشد دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و حامل پرونده عادی سازی روابط و ناظر طرح معامله قرن به دوحه حاوی درخواست روشن از سوی آمریکا برای پیوستن دوحه به قطار عادی سازی روابط طی روزهای اندک باقیمانده از دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ بود.

این منبع تاکید کرد، اما دوحه با این درخواست مخالفت کرد و مسوولان قطری در نشست خود با کوشنر در دوحه مخالفت خود را در این مورد اعلام کردند.

کوشنر روز چهارشنبه به همراه هیئتی از مسوولان آمریکایی وارد دوحه شده و با تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر دیدار کرد. رسانه های قطری اعلام کردند، کوشنر در این سفر روابط همکاری استراتژیک میان دوحه و واشنگتن و دیگر مسائل منطقه ای و بین المللی و احوالات خاورمیانه را بررسی کرد.

پیش از این مطبوعات از سفر دوره ای کوشنر به عربستان و قطر خبر داده و اعلام کردند، هدف از این سفر حل اختلاف شورای همکاری خلیج فارس است که به محاصره قطر منجر شده است اما به درخواست های آمریکا از دوحه درباره عادی سازی روابط اشاره ای نکردند تنها ترامپ و وزیر خارجه او از یک صف طویل کشورهای عربی برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی دم زدند که منتظر نوبت خود طی روزهای آینده هستند.

منبع مذکور که اخیرا با مسوولان عمانی دیدار داشته است پیرامون امکان صلح عمان با رژیم صهیونیستی پس از مراکش قاطعانه پاسخ داد، مسقط فعلا چنین تصمیمی نخواهد گرفت و این مساله در مورد کویت هم صادق است.

آمادگی اسرائیل برای احداث پایگاه نظامی در کشورهای حوزه خلیج فارس

یک مقام بلندپایه رژیم صهیونیستی مدعی آمادگی این رژیم برای همکاری در زمینه دفاع موشکی با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در آینده شده است که به گفته وی نگرانی های مشترکی در خصوص ایران دارند.

بر اساس گزارش رویترز، موشه باتیل رئیس سازمان دفاع موشکی وابسته به وزارت جنگ رژیم صهیونیستی گفته است هنوز زمان گام برداشتن در مسیر دستیابی به چنین توافقاتی فرا نرسیده است، و موافقت واشنگتن برای این کار لازم است، با توجه به اینکه توسعه یا تامین مالی سامانه های اسرائیلی با تکنولوژی آمریکایی صورت می گیرد.

وی در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران درباره اینکه سامانه های اسرائیلی در اختیار شرکای جدید اسرائیل در خلیج فارس قرار خواهد گرفت، پاسخ داد امکان آن چه بسا در آینده وجود دارد

پرواز گسترده هواپیماهای آمریکایی بر فراز اقلیم کردستان عراق

یک منبع امنیتی عراقی روز سه شنبه، به دلایل پرواز گسترده هواپیماهای آمریکایی در طول شب گذشته بر فراز اربیل و برخی مناطق اقلیم اشاره کرد و گفت : پرواز هواپیماهای آمریکایی، پرواز شناسایی بوده است که شامل اربیل و دیگر مناطق مجاور آن و نوار مرزی با سوریه می‌شود.

منبع عراقی بیان کرد: نظامیان آمریکایی علاقه مند به انتقال شماری از نظامیان خود در سوریه به پایگاه الحریر در اربیل هستند و از این رو به دنبال تامین امنیت مناطق اطراف اربیل هستند.

این منبع اعلام کرد: آمریکایی‌ها از برخی مناطق اقلیم کردستان عراق تصویربرداری کرده‌اند.

هشدار نماینده عراقی درباره برنامه آمریکایی-عربی برای تجزیه عراق

«کریم علیوی المحمداوی» عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق، درباره طرح آمریکا و برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس برای بازگشت طائفه‌گری جدید به کشور هشدار داد و گفت که آمریکا به دنبال احیای طرح تجزیه عراق است.

وی در گفت‌وگو با پایگاه خبری «المعلومه»، تصریح کرد: ایالات متحده آمریکا، برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس و نیز سیاستمداراتی که با آنها در ارتباط هستند، تلاش دارند تا بار دیگر طرح تجزیه عراق به سه کشور کوچکتر را احیا کنند.

این نماینده عراقی گفت: تحرکات و فراخوان‌هایی سری در سطح داخلی و خارجی برای احیای ایده ایجاد چند اقلیم با هدف تسهیل امکان بازگشت طائفه‌گری و تروریسم وجود دارد. نیروهای ملی سنی و کُردی مخالف تجزیه عراق به سه کشور کوچک هستند و طرح‌های آمریکایی در عراق را رد می‌کنند.

این در حالی است که در انتخابات اخیر آمریکا، «جو بایدن» صاحب نظریه تجزیه عراق به سه اقلیم کردی، سنی و شیعی که اشراف ویژه‌ای بر روی پرونده عراق دارد و روابط نزدیکی با برخی سیاستمداران عراقی دارد، به قدرت رسیده است و تحلیل‌گران بر این باورند که وی در نهایت به بهانه‌های مختلف این پروژه قدیمی را احیا و با بازبینی در برخی بخشهایش، آن را اجرایی می‌کند.

سفر غیرمنتظره وزیر خارجه قطر به عمان

وزارت امور خارجه قطر در حساب توئیتر خود اعلام کرد که محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، وزیر امور خارجه این کشور طی سفری غیرمنتظره وارد عمان شده و در فرودگاه مسقط مورد استقبال بدر بن حمد البوسعیدی، وزیر امور خارجه این کشور قرار گرفت.

این سفر در حالی صورت می‌گیرد که گزارش‌هایی از حل و فصل بحران خلیج فارس با میانجیگری کویت طی روزهای اخیر منتشر شده است.

حساب رسمی وزارت خارجه عمان در توئیتر اعلام کرد که «بدر بن حمد البوسعیدی»، وزیر خارجه عمان امروز از همتای قطری خود استقبال کرد.

در همین راستا «هیثم بن طارق»، سلطان عمان امروز ضمن تحسین تلاش‌های کویت برای حل بحران شورای همکاری گفت که تلاش‌های کویت برای توافق بر سر اتخاذ گام‌های مثبت برای یافتن راه حلی در جهت خروج از سوءتفاهم پیش آمده بین کشورهای عضو شورای همکاری و اتحاد مجدد این کشورها موفقیت آمیز بوده است.

سلطان عمان در نشست امروز شورای وزیران عمان بر اهتمام دائم عمان بر حمایت از هرگونه تلاش برای نزدیک کردن کشورهای عضو شورای همکاری به یکدیگر تاکید کرد.

احمد ناصر المحمد الصباح، وزیر خارجه کویت اخیرا گفت‌وگوها برای حل بحران در حوزه خلیج فارس را امیدوارکننده خوانده است.

وی افزود: همه طرف‌هایی که در گفت‌وگوی آشتی شرکت داشتند، پافشاری خود برای برقراری ثبات خلیج فارس را ابراز داشتند.

روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» نیز گزارش داد که دولت ترامپ با هدف فشار بر ایران، قصد دارد بحران خلیج فارس را حل کند.

گفتنی است عربستان سعودی، مصر، بحرین و امارات متحده عربی در ۵ ژوئن ۲۰۱۷ تمام روابط دیپلماتیک خود با قطر را قطع و علیه این کشور تحریم‌های اقتصادی اعمال کردند.

این کشورها قطر را به «حمایت از گروه‌های تروریستی» متهم کرده و بر دوحه یک درخواست ۱۳ ماده‌ای برای عادی‌سازی روابط با این کشور تحمیل کردند.

قطر نیز اتهامات این کشور را رد و اعلام کرد که هیچ درخواست مغایر حقوق بین‌المللی را نخواهد پذیرفت. روابط این کشورها با قطر، به‌رغم تمام تلاش‌های کویت برای میانجیگری هنوز به حالت عادی بازنگشته است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: لایحه بودجه 1400 روح الله زم واکسن فایزر الیگیتور فیش لوایح FATF هفته پژوهش تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام اروپا روسیه چین قطر اسرائیل لایحه بودجه 1400 روح الله زم واکسن فایزر الیگیتور فیش لوایح FATF هفته پژوهش پرواز گسترده هواپیماهای آمریکایی اقلیم کردستان عراق عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی حوزه خلیج فارس نماینده عراقی شورای همکاری وزیر خارجه تجزیه عراق بر فراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۴۴۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن خطاب به نتانیاهو: عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش الجزیره، تارنمای آکسیوس گزارش داد که بلینکن به نتانیاهو اطلاع داده است که عملیات نظامی احتمالی در رفح در جنوب نوار غزه با مخالفت واشنگتن مواجه خواهد شد و بر روابط ایالات متحده و رژیم صهیونیستی تأثیر منفی خواهد گذاشت.

در همین رابطه آکسیوس پیش‌تر به نقل از ۲ مقام رژیم صهیونیستی خبر داده است که دولت جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا، هفته گذشته ارسال یک محموله مهمات ساخت ایالات متحده به این رژیم را به تعویق انداخته است.

مقامات رژیم صهیونیستی به آکسیوس گفته‌اند که این موضوع نگرانی‌های جدی در میان مقامات اسرائیل به وجود آورده و آن‌ها را به تکاپو انداخته است تا از دلیل جلوگیری از ارسال این محموله مطلع شوند.

طبق این گزارش، کاخ سفید از اظهار نظر در این باره خودداری کرده است و وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، وزارت خارجه آمریکا و دفتر نخست وزیر رژیم اسرائیل نیز به پرسش‌ها در این باره پاسخ نداده‌اند.

این گزارش خاطرنشان می‌کند که بایدن با انتقاد شدیدی در میان آمریکایی‌هایی که مخالف حمایت وی از رژیم اسرائیل هستند، روبه‌رو است. در همین حال دولت بایدن در ماه فوریه (بهمن/اسفند) از اسرائیل خواست تا تضمین دهد که نیروهایش در غزه از تسلیحات ساخت ایالات متحده مطابق با قوانین بین‌المللی استفاده کنند. اسرائیل در ماه مارس (اسفند/فروردین) یک تضمین‌نامه را امضا و ارائه کرد.

 تارنمای «هیل» به تازگی با اشاره به اعتراضات دانشجویان آمریکایی علیه جنگ غزه و کمک ۲۶ میلیارد دلاری جدید برای رژیم اسرائیل که در کنگره ایالات متحده تصویب شد، نوشت: رئیس جمهور آمریکا این قانون را در بحبوحه تشدید بحران انسانی در غزه و حمله قریب الوقوع اسرائیل به شهر رفح، جایی که بیش از یک میلیون غیرنظامی فلسطینی آنجا پناه گرفته‌اند، امضا کرد.

بر اساس این گزارش، منتقدان سیاست متداول ایالات متحده در قبال اسرائیل، از بایدن خواسته‌اند که از تمایل اسرائیل به سلاح‌های آمریکایی به عنوان اهرم فشار (علیه این رژیم) برای کاهش رنج مردم غزه استفاده کند، جایی که بیش از ۳۴ هزار فلسطینی در طول حدود هفت ماه جنگ جان خود را از دست داده‌اند.

از سوی دیگر، بیش از ۵۰ عضو دموکرات کنگره آمریکا به تازگی در نامه‌ای به رئیس‌جمهور این کشور درباره تداوم حمایت تسلیحاتی واشنگتن از تل‌آویو در آستانه عملیات نظامی رژیم اشغالگر در رفح هشدار داده‌اند.

بایدن هفته گذشته قانون کمک ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین، رژیم اسرائیل و تایوان و ارسال سلاح و تجهیزات نظامی به تل آویو و کی‌یف را امضا کرد و مدعی شد که این قانون جهان را امن‌تر می‌کند.

حمایت از مردم غزه و اعتراض‌ها به سیاست‌های دولت بایدن، این بار از سوی اقشار مختلف دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا آغاز شده است. از زمان شروع اعتراض‌ها به جنگ اسرائیل در غزه با عنوان «جنبش همبستگی با غزه» از دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا و سرایت آن به سایر دانشگاه‌های آمریکا، تاکنون بیش از یک هزار دانشجو دستگیر شده‌اند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • چرا سفر «نیچروان بارزانی» به ایران مهم است؟
  • بلینکن خطاب به نتانیاهو: عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • پرواز گسترده بالگردها بر فراز پایگاه کرم ابوسالم
  • استان بوشهر نماد مقاومت در حوزه خلیج‌ فارس است
  • پرواز گسترده بالگردها بر فراز پایگاه کرم ابوسالم+ فیلم
  • آبشناس: آمریکا به دنبال آشوب در کشورهای حوزه نفوذ روسیه است
  • ممنوعیت استفاده از کلمه «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • اعراب می‌توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟